Domotica

 

 

Domotica

Voor thuis of uw kantoor

Met een domotica systeem, ook wel huisautomatisering genoemd, wordt uw leven in huis of kantoor een stuk luxer, comfortabeler en veiliger. Een domotica systeem zorgt ervoor dat alle elektronische apparaten met elkaar gaan communiceren, zodat ze ‘slim’ worden. Ontdek de mogelijkheden van een domotica systeem van Nobel!

Scenes

 

Dankzij slimme scenes worden er allerlei apparaten aan elkaar gekoppeld, zodat zij een slimme functie krijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld met één druk op de knop alle lampen in uw woning aan- of uitzetten of kunt u via een sensor automatisch het licht aan laten doen. Het zijn een paar kleine voorbeelden uit de vele mogelijkheden van een domotica systeem. Met het filmpje hiernaast kunt u een nog wat betere indruk krijgen van een alles uit knop.

Verlichting

Goede verlichting in uw huis is enorm belangrijk! Doormiddel van een domotica systeem creëert in u voor elke situatie en voor elk persoon in huis de ideale sfeer. Niet alleen reguliere lampen kunnen worden geschakeld, ook nieuwe LED-verlichting en speciale kleuren LEDS (RGBW) kunnen moeiteloos worden bediend via het systeem.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het toepassen van verlichting in een domotica systeem, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het is belangrijk dat voordat de verlichting wordt geplaatst er goed wordt nagedacht over hoe dit wordt gekoppeld aan het domotica systeem. Wij komen nog regelmatig situaties tegen dat mensen graag hun verlichting willen aansluiten op een nieuw systeem, maar dat dit niet meer mogelijk is omdat de verbouwing al is uitgevoerd.

Verwarming en luchtkwaliteit

 

Niet alleen verlichting, maar ook uw verwarming en luchtkwaliteit kan centraal worden geregeld door een domotica systeem. U stelt in wat de gewenste temperatuur is in elke kamer en het systeem doet de rest. In het filmpje hiernaast ziet u nog meer mogelijkheden van het systeem.

Veiligheid

Met een domotica systeem van Nobel vergroot u de veiligheid van uw dierbaren en persoonlijke eigendommen. Een domotica systeem werkt naadloos samen met een gecertificeerd alarmsysteem en verkleint daarmee de kans op inbraken. Zo kunt u met een domotica systeem automatisch het hele huis verlichten bij een alarm en alle rolluiken automatisch laten sluiten.

Naast inbraakdetectie is ook branddetectie mogelijk. Voor deze toepassing kunt u het filmpje hiernaast bekijken.