Zakelijk | Netwerk & Wi-Fi

Het beste netwerk voor uw kantoor.

De hoogste snelheden en een geweldige betrouwbaarheid.

Betrouwbaar netwerk

Bij een bekabeld netwerk werken wij uitsluitend met kwalitatieve materialen. Wij testen al onze netwerkaansluitingen, zodat u verzekerd bent van een betrouwbare verbinding.

Snelle en sterke Wi-Fi

Wi-Fi wordt steeds belangrijker en is niet meer weg te denken uit moderne kantoren. Onze Wi-Fi schotels zijn super snel en hebben een groot bereik.

Uitstekend beheer

Wanneer het netwerk is geïnstalleerd kan al het netwerkapparatuur centraal worden beheerd op één dashboard. Daarnaast kan Nobel Installaties op afstand ondersteuning bieden.

Netwerkbekabeling.

Al meer dan 25 jaar maakt Nobel Installaties computernetwerken voor zowel kleine als grote kantoorpanden. Inmiddels hebben we al tienduizenden aansluitingen gemaakt en hebben we de ontwikkelingen van dichtbij meegemaakt. Om de betrouwbaarheid van het netwerk te kunnen garanderen werken wij met uitsluitend kwalitatieve materialen en testen wij alle kabels en aansluitingen (dit doen wij met een Fluke Netwerk Kabeltester).

Bij een professionele netwerkbekabeling hoort ook een nette patchkast. Dit is de plek waar alle kabels samenkomen en waar al de netwerkapparatuur staat. In de patchkast zorgen we ervoor dat alles is gerangschikt en dat de panelen en apparatuur worden gelabeld en gedocumenteerd. Hierdoor ontstaat een overzichtelijke situatie waar storingen snel te vinden en op te lossen zijn.

Betrouwbaar netwerkapparatuur.

Nobel Installaties gebruikt alleen netwerkapparatuur dat betrouwbaar is en een gebruiksvriendelijke interface heeft. Al het apparatuur is via één dashboard te benaderen en in te stellen.

Op afstand instellen en monitoren.

Onze apparatuur kan via de cloud worden benaderd. Hiermee is het mogelijk om instellingen op afstand aan te passen en om het netwerk te monitoren. Als installateur is het mogelijk om op afstand ondersteuning te bieden bij storingen of om instellingen aan te passen als de klant dit niet zelf wil doen.

Virtuele netwerken (VLAN)

Het is mogelijk om verschillende gescheiden netwerken te maken zonder hiervoor extra kabels te trekken. Het is mogelijk om per poort in te stellen in welk virtuele netwerk het zit. Hiermee kan je bijvoorbeeld je domotica apparatuur, slimme apparaten (IoT) en telefonie op een ander netwerk laten draaien dan bijvoorbeeld het netwerk waar je computers op zijn aangesloten.

Snelle Wi-Fi. Enorm bereik.

Het is belangrijk dat de Wi-Fi stabiel en snel is, zeker met het aantal mobiele gebruikers dat elke dag gebruik maakt van het Wi-Fi netwerk. De Wi-Fi schotels (access points) die Nobel Installaties gebruikt zijn geschikt voor intensief gebruik en hebben een enorm bereik. Daarnaast is het mogelijk om Wi-Fi buiten te creëren door gebruik te maken van waterdichte apparatuur. Per situatie bekijken wij wat de ideale schotel is en waar deze het beste opgehangen kan worden. Na de installatie testen wij het signaal in elke hoek van het pand om er zeker van te zijn dat er overal een goed Wi-Fi signaal is en de verbinding snel genoeg is om goed mee te kunnen werken.

WiFi 6

Onze Wi-Fi schotels ondersteunen de nieuwe WiFi 6 versie en behalen tot wel 2400 Mbps aan snelheid. Daarnaast kunnen er tot wel 500 gebruikers per schotel worden aangemeld. Ideaal voor grote drukke werkplekken.